אכילה אצל משפחה של חבר חילוני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/05 15:57 יג בתשרי התשסו

שאלה

אני דתיה ויש לי חבר חילוני

רציתי לדעת מה אנחנו צריכים לעשות כדי שיהיה לי מותר לאכול אצל ההורים שלו

העיניין דחוף מאוד כי אנחנו בבעיה ואנחנו לא רוצים להיפרד

אבקש תגובת רב לא משנה איזה העיקר רב

תשובה

שלום וברכה
אני מבין מאוד את הרצון לתשובה מהירה וקצרה, אולם דיני כשרות הם ארוכים ומורכבים, ויש ייחוד גדול לאוכל היהודי, שאין הוא יכול להיות כשר סתם כך. בשביל קדושת האוכל עובדים הרבה.
אני מציע כעזרה ראשונה לאכול רק דברים שניקנו כאוכל מוכן כשר, ושחוממו עם כיסוי. זה טוב בשביל להתחיל. אם היחסים ביניכם יתקדמו זו תהיה שאלה מורכבת יותר, ואז תצטרכו הדרכה צמודה יותר.

כל טוב ובשרונו שמחות