אישיות לדוגמה בתור סטודנטית לאחים שלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/06/20 12:09 טז בסיון התשפ

שאלה

שלום וברכה,

יוצא שבעקבות זה שאני סטודנטית, ועכשו עם הקורונה,

הרבה הרבה מטלות מצריכות מחשב,

מרגישה שנכנסתי לתוך מעגל שמחייב אותי להיות על המחשב-על מנת ללמוד את החומר-על מנת להצליח במבחנים.

זה מצער אותי מכמה סיבות,

נפשית-אישית, שאני צריכה להתעסק עם המחשב ככ הרבה ושעל זה היום שלי מתמלא.

סביבתית-אחים, שאחים שלי רואים אותי בתור האחות הבוגרת בבית שנמצאת על המחשב הרבה.

אני לא מצליחה להשלים עם העובדה שלימודים במכללה\אוניברסיטה, כאלה דורשים מחשב בדור שלנו. מצד שני, איך אפשר בשנת 2020 בלי מקצוע? אני מרגישה כבולה. שאני חייבת "לסבול" עכשו, כי אם לא אני אמצא את עצמי בלי תעסוקה ופרנסה, ואז?

תודה.

תשובה

שלום

התחושה שלך מלמדת על נפש בריאה.

המשיכי להרגיש כך, ויחד עם זאת עשי את המטלות שצריך, תוך הסברה לאחים על פחיתות הערך שבמדיה הזו לעומת החיים עצמם, עם הכרה בתועלת שבטכנולוגיה.

האחים שומעים ורואים לא רק את החוץ, אלא גם את היחס שלך למציאות.

לימדי איתם, התפללי לידם, שחקי איתם.

כל טוב