אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/01/13 14:13 יז בשבט התשעג

שאלה

אני בת 30 ברוך השם, יום האירוסין קרב עם בחיר ליבי. בחור מקסים ולבבי. שנינו חוזרים בתשובה. הוא התחיל לפני כחצי שנה ואני כבר מעל שנתיים. אנו מאוד גלויים וכנים זה כלפי זה ומאמינים ששיחה כזו תחזק את הקשר.

העניין שאני פונה לגביו זה עניין של אישות... בן זוגי מגיע עם עבר עשיר בתחום מקשר קודם שהיה לו... יש לו רצונות...

חשבתי לעצמי לא להתנגד לעניין ועם הזמן לאט לאט להסית את שנינו מהנושא אבל זה יהיה קשה. מה גם קראתי שיש השפעה... על אלו ילדים יולדו לנו...

ראיתי באיזו מקום באינטנרט: "שיש מקרים שיש להתיר זאת, כגון בחוזר בתשובה שכבר התרגל לזה וכדומה". הרב... הגדיר זאת כך: "כל מה שיעשה אדם עם אשתו הטהורה, אפילו הגרוע ביותר, אינו מגיע כלל לרמת וחומרת האיסור מהתורה של מבט אחד על אשת שכנו"

אם כן מה עליי לעשות בנידון?

והאם יש ספר להדרכת כלות וחתנים בתחום?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תורת ישראל היא תורת חיים שמדריכה לשילוב אמיתי בין רוח וחומר. התורה קובעת שהחיבור הגופני הוא בסיס לחיבור רוחני - רגשי. התורה מדריכה לזוגיות מלאת אהבה. עקרון זה מכוון גם את הלכות אישות.
אמנם התורה מתחשבת ביצרים של בני אדם ומאפשרת אותם, אבל זה לא האידיאל.
חז"ל אמרו: "מתוך שלא לשמה בא לשמה" = צריך לאפשר לאדם תהליך, התקדמות הדרגתית. לא כל דבר נקנה מיד, ולא לכל מקום יש קיצור דרך. כאשר יאפשרו לאנשים לקיים תהליך הם יגיעו למקום הראוי להם. לכן ההלכה סבלנית כלפי אפשרויות רבות של קרבה גופנית בין בני זוג.
זו הסכמה עם ה-'מצוי' אבל צריך לדעת את רוח ההלכה ולהתקדם אל ה-'רצוי'.
המטרה היא חיבור מקיף ופנימי שכולל חומר ורוח - גוף ורגש. זו האמת וזה המפתח לעושר ואושר זוגי שמח ושלם.

השיח על נושאים אלו צריך להיות מאוד רגיש ומאוד אישי. כל נסיון לפרוט אותם כתשובה באינטרנט עלול רק להכשיל ולהרחיק.
לכן אני ממליץ לכם לקבל הדרכה לפני החתונה. יש הדרכת חתנים והדרכת כלות.
אני מציע שתפנו למסגרת שמיעדת את עצמה מראש גם לחילוניים, יש להם יותר רגישות והבנה לדברים הללו, לכן אני ממליץ על 'צהר' - http://www.tzohar.org.il/

רצ"ב קישור למאמר שמברר את האיכות הרוחנית אמונית של החיבור בין איש לאשתו, אלו דברים ארוכים ועמוקים מאוד, יש ללמוד אותם בתשומת לב ובזהירות:
http://atarvatar.zzl.org/Download/OnaAizekSer.pdf

יש ספר של הרב אלישיב קנוהל 'איש ואישה'. לספר נלווית חוברת פנימית שמפרטת את כל הלכות אישות.

מאחל לכם זוגיות מלאה אהבה וקדושה