אירוע בימים הראשונים של אב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/06/13 11:53 יא בתמוז התשעג

שאלה

שלום.

אני מגיע ממשפחה חילונית ולאחרונה אני בתהליכי התחזקות.

אחותי קבעה מסיבה לכבוד הולדת בנה הבכור (הברית התקיימה כבר כהלכה) בתאריך ה' באב ללא ידיעה על הבעיתיות בתאריך.

הסבתי את תשומת ליבה לנושא אך היא אינה מעוניינת לשנות את התאריך מכיוון שכבר שלחה הזמנות ואין לא מזומנים דתיים מלבד ההורים של אשתי.

מה עלי לעשות, אני מעוניין לצער אותה אך מצד שני לא רוצה לחגוג בתאריך.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קשה למצוא דרך להקל.
האמת היא שגם על אחותך אני מתפלא - בלי קשר לדת, הרי זה שבוע שבו זוכרים את החורבן והגלות של עמ"י - כיצד אפשר לחגוג ולשמוח בשבוע כזה?

למעשה אני מציע, כדי לכבד את אחותך, תבוא למקום ל- 5 דקות בלבד. תכנס, תתנצל על כך שבימים אלו אינך יכול להשתתף בארועים שמחים. תברך אותם, ותשוב לביתך.

אם אתה מתכוון לתת מתנה - תביא אותה לפני ר"ח אב.