אירוסין

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/05/02 12:01 כו באייר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לדעת אם זוג התארס ולאחר מספר שנים נפרד

האם יש דבר מה מסוים שחובה לעשות כדי לבטל את האירוסין או בגלל שעברו שנים מספר אז אין צורך (הנושא פשוט לא טופל כי הוא נדחק לפינה איכשהוא ונשכח...) האם ייתכן שיש לזה כח שהשפיע בדרך כל שהיא על החיים של כל אחד מבני הזוג כל השנים האלו, נניח חוסר ברכה לפתח מערכת יחסים אחרת למטרת נישואין?

המון תודה

דנה

תשובה

ב"ה

שלום לך,
דנה.

אני מבקש לחלק את תשובתי לשני חלקים. כללי ואישי.
במישור הכללי, ישנן מחלוקות רבו תכיצד יש לפעול כאשר מבטלים אירוסין. יצויין שאין שום משמעות הלכתית לטקס האירוסין ואין הוא מזכיר בכלום את האירוסי שאליהם מתכוונת התורה.
יש שהסתפקו בהחזרת המתנות שכל אחד קיבל, ויש שדרשו לכתוב שטר מחילה שבו כל אחד מכריז שהוא מוחל לשני בלב שלם ואין שום סוג של שעבוד ההדי. יש דעות מחמירות יותר אבל מעטים נהגו כמותם.

במישור האישי, אם מדובר בך, ויש לך תחושה שהיכולת שלך להנשא עד עתה נפגמה בגלל הבעיה של צורת ביטול האירוסין, אני מציע לך ליצור קשר עם דמות המוכרת לך והמוערכת על ידך לפגישה מהירה. את חייבת להשתחרר מהתחושות כאילו את מוגבלת ביכולתך לבנות בית בשל אירועי העבר. אנא, גשי למפגש מהיר כדי להשתחרר מהמועקה.

בברכה,

שי