אירוח קרוב משפחה עם גויה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/03/22 14:33 כד באדר ב'

שאלה

שבוע טוב הרב,

יש לי דוד מחול שבא לבקר בישראל,

כשאנחנו בחול הוא תמיד מארח מסיע וטורח בשבילנו

העניין הוא שהתגרש ושעכשיו נמצא עם גויה

האם אני יכול לארח אותו בביתי עם הגויה שלו?

אני לא רוצה שירגיש כפיות טובה, אבל זה גם היפך הערכים שלי

תשובה

שלום

אתה צודק מאוד בשני הדברים שכתבת.

כפיות טובה זה דבר ממש לא טוב, והכרת טובה היא דבר חשוב מאין כמותו.

מצד שני, זה ממש נגד הערכים שלך ושל התורה, ואי אפשר לתת איזושהי לגיטימציה להתבוללות, שהיא אחד האיסורים החמורים ביותר, ומהווה סמל חשוב מאוד בעם ישראל לאורך כל הדורות.

על כן אני ממליץ להסביר לו את המורכבות, ושאתה לא יכול לאפשר דבר כזה בבית שלך (גם מסיבות חינוכיות וכיוצא בזה, אם יש ילדים), ומאידך גיסא לעשות כל מאמץ למצוא דרכים אחרות להביע כלפיו את הכרת הטוב, ולחזק את הקשר איתו, בזמן ביקורו בארץ.

כל טוב ובהצלחה