איפה להתפלל?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/03/11 16:28 ז באדר ב'

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני נער בן 14 ממוצא ספרדי, אך אבי מתפלל בנוסח "ספרד".

מאז ומתמיד אהבתי את הנוסח הספרדי מרוקאי ובשבת האחרונה הרגשתי צורך לקום בבוקר וללכת למניין ספרדי.

לאחר התפילה ערכנו סעודת שבת ותוך כדי הסעודה הרגשתי שאבי קצת "נעלב" שלא קמתי אתו לתפילה והרגשתי ממש לא בסדר עם עצמי אך אימי אמרה לי שזה בסדר לחלוטין ועלי להתפלל בנוסח אבותי.

השאלה שלי איך עלי לנהוג האם עלי להמשיך להתפלל עם אבי במניין בנוסח "ספרד" או ללכת למניין ספרדי שבו אני חפץ מזה מספר שנים?

תודה רבה ויישר כוח על העשייה הברוכה!

תשובה

ב,ה

שלום.

1)כדאי לך מאוד לשוחח על כך עם אבא שלך.!
"תתפוס" איתו שיחה על הנושא אני בטוח שהוא ישמח לדבר איתך.
בשיחה איתו תתלבט יחד איתו במה שמציק לך ובמה שטוב לך ותשמע את דעתו והוא ישמע את דעתך . ולאחר מכן כל מה שתבחר לעשות ייהיה מתוך תחושה של הסכמה ושלמות.
וזה דבר חשוב מאוד!!!

2)כדאי לך להתפלל במקום שבו אתה תרגיש הכי נוח . הרי את נוסח התפילה אתה מתפלל לפי הסידור של של בית אביך ספרדי- ע"מ . ומה שנשאר זה בעצם המעטפת החיצונית שנותנת לך להרגיש טוב בתפילה (קהילתיות, אמירת חלקי התפילה ביחד, בקול רם, אווירה טובה, לא מדברים בתפילה,חזן ערב ורצוי לאזניך מקום לשבת, מזגן מסודר, קידוש אחרי התפילה וכו וכו).

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.