איסור נגיעה-בהפגנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/03/02 13:14 כז באדר התשסב

שאלה

שלום!!

השאלה שלי היא סביב הנושא של הפגנות.

הייתי לפני כמה זמן בהפגנה בי-ם.

אחד הדברים הנפוצים ביותר בהפגנה זה צפיפות.

בעקבות המצב הזה, האם יש איסור כלשהו לנשים ולגברים כאחד ללכת להפגנות? שאי אפשר להימנע מנגיעה שם... תודה.

תשובה

ב"ה

שלומות

א. גם בהפגנה יש מקום להזהר ולהשמר במידת האפשר.
ב. במצב שלם היה ראוי לתת את הדעת גם על הפרדה כזו או אחרת בזמן ההפגנות
ג. עד אז -
גם בתור לאוטובוס יש צפיפות ובכניסה לחנות ובתור בסופר מרקט ובעוד מקומות.
זה תלוי גם בנו כבני אדם, על מה אנו חושבים איפה התודעה שלנו נמצאת בזמן המלחמה. מי שבא מתוך רצון למחות על מצבו של עם ישראל, לזעק זעקה לה' שיושיענו מצרותינו, להמריץ את הממשלה שתיקח יוזה, או לעורר את הרוח הלאומית, לא אמור לשים לב להשלכות הנובעות מהצפיפות!

בברכה,

שי