אינטרנט רימון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 20:08 יז בניסן התשעג

שאלה

שלום הרב! :)

היה לנו אינטרנט רימון עד לפני איזה שנה... ולא יודע למה, הוא הפסיק. [כנראה ההורים שלי הורידו אותו,לא שאלתי.]

ומאז שגיליתי זאת זה הורס אותי... פשוט כל פעם אני נכשל ונכשל...( וקם , וקם... אבל אני חושש שיהיה מאוחר מדי, ושאני לא אדפק מזה בעתיד או בכללי )

אני רוצה שההורים שלי יחזירו את הרימון!! אבל אני לא יודע איך להגיד להם את זה.... לרמוז..? דרך מישהו אחר..? אולי אני יכול לעשות את זה...? אני משתגע מזה!!!!!!

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תמיד עדיף לדבר אמת.
אם אתה יכול אז תשתף את ההורים באמת.
אבל אם אינך יכול ללכת עם האמת בגלל שאתה מתבייש עדיף במקרה כזה לשקר מאשר לוותר. מותר לשקר משום הבושה (http://ph.yhb.org.il/08-02-17/).

לכן אתה יכול להמציא סיפור שבאמצעותו תוכל לעורר את ההורים לעשות לך הגנה באינטרנט:
אתה יכול לספר שחברים שלך אומרים שזה טוב להם.
אתה יכול לומר שבבית הספר המליצו לכם על כך.
אתה יכול לספר שיש לך חבר שכל הזמן נופל והוא ספר לך שהוא מצטער שההורים שלו לא עושים לו הגנה...
לסיכום: חשוב מאוד לעשות הגנה ברשת. אם הבושה חוסמת אותך, מותר גם לוותר על האמת.