אין צניעות בסניף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/04/02 18:05 א באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

שאלתי היא האם מותר לי ללכת לסניף בשבת לדוגמה כדי ללמוד כאשר אני עובר דרך בנות שלבושות לא הכי צנוע האם יש הבדל בין חולצה מעל למרפק לבין חצאית מעל הברך? תודה רבה

תשובה

בס"ד

זו שאלה מאוד מורכבת. כיון שבאופן פשוט אני צריך להגיד לך: לא! אל תלך!

אבל מה תעשה בזמן הפנוי?
(כמובן שהשאלה אינה עליך אישית)

האם תלך ברחוב ששם הצניעות לא נמדדת בשאלות שהעלת. שם יש שאלה האם הנשים בכלל לובשות חולצה שלמה או רק חצי\רבע חולצה? וכדומה עוד שאלות שרק הדיבור בהן אין בו מן הצניעות?

ואם תהיה בבית איזו עיתונים תקרא?
ואם זה ביום חול איזה טלויזיה תראה?

ואולי אתה מדריך או משפיע על אחרים השפעות של קדושה חיוביות?
ועד כמה החולצה מעל המרפק היא דבר שכיח? אולי היא רק באופן חדפעמי?

כל השאלות הללו צריכות לבוא לדיון אמיתי אצלך. ולפי התשובות על כולן תדע מה עליך לעשות.
ואם תרצה - תוכל לחזור ולשאול.