אימוץ כלב

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/06/20 14:46 טו בסיון התשפ

שאלה

שלום,

הבן שלי מאוד מעוניין לאמץ כלב, וכנראה שהוא זקוק לכך מסיבות רגשיות וחברתיות.

למרות זאת, אני מנסה למנוע זאת כבר תקופה ארוכה בעיקר בגלל תפיסת ההלכה השלילית לגבי לגידול כלבים, הבעיה בעיקור הכלב ובעיקר נושא השבת (הוצאתו לטיול בשבת בהיבטי מלאכת צד, הלכות מוקצה ועוד)

אבקש לדעת מה דעת הרב בנושא? ואם אפשר לפרט על הקשיים ההלכתיים בדגש על נושא שבת.

תודה רבה.

אוסיף שאנחנו גרים בדירה בכפר סבא (שלהבנתי נחשבת ליישוב ספר).

תשובה

שלום

מותר הלכתית לגדל כלב שאינו מפחיד בכל מקום בארץ.

כלב מפחיד מותר לגדל בספר, ויש לקשור אותו.

אין בעיה הלכתית בהוצאת הכלב בשבת לטיול, כשהוא קשור. אך אין להרים את הכלב.

יש לתת לכלב את מזונותיו לפני שאתם אוכלים.

בנביא מובא שבימי שלמה עם ישראל גידל קופים ותוכים, אשר כידוע גם הם אינם חיות טהורות, ככלב, ואף על פי כן הדבר מתואר באור חיובי.

גידול בעל חיים מביא לחמלה על הבריות, וגורם לילדים חיבה כלפי המציאות, והבנת הגבולות שלה (כלב אינו מדבר כשמציקים לו אלא נובח).

כל טוב