איך נכתבה תורה שבעל פה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/10/03 08:56 יג בתשרי התשסד

שאלה

איך נכתבה תורה שבעל פה? והאם היא מסיני?

תשובה

בס"ד

כידוע תושבע"פ נתנה למשה בסיני ביחד עם התורה שבכתב. הגמ' כוללת את התושבע"פ אך ראשית יש להקדים מס' דברים. כל התושבע"פ שרשומה היום - עברה במסורת בעל פה מדור לדור.

בדורו של רבי יהודה הנשיא – דור שהחל עם ישראל לצאת לגלות לאחר מספר שנים של חורבן ושמד מצדה של מלכות רומי, החליט רבי לקיים את הפסוק "עת לעשות לה' הפרו תורתך" ולכתוב את התושבע"פ – הוא סידר את ששת סדרי המשנה.

אחרי דור התנאים היה דור האמוראים והם היו זקוקים לביאור המשנה וכתבו את הגמרא.

בכלל התושבע"פ הוא כל מה שעתיד תלמיד לחדש – הכל ניתן למשה מסיני – מדרש, אגדה, הלכה וכו'.

ויהי רצון שנזכה ללמוד וללמד לשומר ולקיים את כל דברי התורה.