איך ניתן לעשות שלום בית?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/02/11 00:56 ל בשבט התשעא

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

לפני מס' חודשים אמי פגעה באבי בצורה חמורה מאד ואבי סלח לה בערך.מאז הזוגיות שלהם עולה ויורדת תמיד!פעם בכמה זמן אחד מהם קם ואומר שהוא רוצה להתגרש ואז מתחילים מלחמה עד שזה חוזר לשגרה עוד פעם ואז חוזר חלילה.שאלתי היא הרב,איך ניתן לעשות שלום בית בניהם שיחזיק הרבה זמן בלי שידעו על זה[סגולה או משו..] ייעוץ אפשר להוציא מהפרק כי שניהם לא רוצים בכלל לשמוע על זה.פעם דוד שלי ניסה להציע עזרה והם לא רצו גם אז ככה שאי אפשר להביא מישו מבחוץ.מה אפשר לעשות?יש פעמים שאני בישיבה פשוט יושב ובוכה ולא יודע מה לעשות אז אני מתבודד ומדבר עם ה' שיעזור אבל אני מרגיש שכלום לא קרה.עד אותה פגיעה היינו משפ' נורמטיבית בערך,בנ"ע,אולפנות,ישיבות ואח שלי הקטן[15] כל פעם שהוא שומע שהם רבים הוא בוכה ממש ולא מוכן לשמוע..הרב בבקשה המצב מייאש!שמתי להם מתחתן למזרון תיקון כללי שאולי יעזור וקניתי יין ישועות עם איזה שהוא רב בתקווה שזה יעזור..אני אשמח מאד עם הרב יוכל להשיב לי בהקדם האפשרי!בתודה מראש!

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,
בעיות מעין אלה לא פותרים על ידי סגולות, צריך יעוץ מקצועי, אבל אם הם לא רוצים זה לא יעזור כיוון שתנאי מקדים ליעוץ מוצלח הוא שאנשים יכירו בצורך לקבל עצה, ירצו לצאת מהמקום שהם נמצאים ויקחו אחריות.
מה שאתה יכול לעזו זה לתמוך באחיך הקטן להקשיב לו לאפשר לו לבטא את הקשיים שלו ולחזק אותו.
אדם צריך להיות מוכן נפשית לכל תרחיש עתידי כדי שאם יקרה משהו הוא לא יתפרק לרסיסים.
כמובן צריך לקוות לטוב, ולהתפלל שיהיה יותר טוב.

בברכה,

דני ארגמן