איך מתקשרים לתורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 02:53 יג בתשרי התשסג

שאלה

יש נושא שמפריע לי מאוד! - והוא 'התקשרות לתורה' קשה לי כ"כ להרגיש מחובר לתורה, שזה יהיה הדבר שמניע אותי יומם וליל זה כ"כ מפריע לי, עכשיו רק שיהיה ברור (לפחות כך נראה לי.. ) - אני יחסית אדם מאוד פעיל ורגיש לכל מיני דברים (לדוג' - חסד וכו') אך זה לא מזיז לי כי כבר מגיל צעיר מטפטפים לי שהדבר שהכי חשוב זה תורה ושזה הדבר שהצדיקים נהנים בעולה"ב ויותר מזה שלפי הרמב"ם (אם אני לא טועה)יכול להיות שבשביל אדם אחד יסתובבו ויפעלו כדי שהוא יוכל ללמוד תורה. ועל זה אני בוכה כי אני לא רוצה להיות זה שדואג שמישהו אחר ילמד אלא אני רוצה להבין את דבר ה' ומה הוא רוצה ממני!וכל פעם שאני מנסה ללמוד משהו לאחר כמה דקות גם אם אני לא רוצה יוצא שאני מתעסק אם משהו אחר! אני מבקש במחילה גמורה שתאשר לי במידה והתשובה לא תספק לשאול עוד משהו - ואם זה מפריע או בצורה מסוימת פוגע אנא ציין זאת . סליחה ומחילה. תודה רבה וחג שמח!

תשובה

ב"ה

יהודי שלום וברכה.

המשנה בפרקי אבות כותבת לנו פרק שלם !!
כיצד יש ללמוד ומהם ההכנות שנדרשות מהאדם ע"מ שהוא יצליח ללמוד ולהתקשר להשם ולהיות מרוכז בלימוד.

פרק זה מכונה"קניין תורה" כי רק אם מקיימים את מה שרשום שם ניתן "לקנות"תורה בצורה אמיתית.

עיין שם.

בהצלחה.

עוזיאל