איך מעיזים להתיר תספורת ביום העצמאות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/04/02 06:47 ד באייר התשסב

שאלה

למה התירו להסתפר ולשמוע שירים בה' באייר הרי זה בזמן ספירת העומר וכבוד הרב הגאון ר' אברהם יוסף אמר במפורש שאסור!!!!!!!!!!!!!!!!!

תשובה

בס"ד

הרב אברהם יוסף יכול לומר את דעתו ויש רבנים אחרים שמותר להם לחלוק עליו. ובענין זה של יום העצמאות יש להם הרבה על מה להסתמך.

חובת ההודאה לה' היא חובה לא פחות גדולה מהחובה לא להסתפר ולא לשמוע שירים בספירת העומר. ומי שחושב את עצמו מחמיר בענין אחד ידע לו שהוא מיקל בענין אחר.

אני כותב לך את זה כי נראה לי שאינך מקבלת את הזכות לחלוק על הרב אברהם יוסף. ובכן דעי לך שיש זכות וחובה למי שחושב אחרת לחלוק עליו ולומר את דעתו.

רק כאשר יהיה בית דין גדול בירושלים בלשכת הגזית והם יפסקו הלכה - רק אז יהיה אסור לחלוק עליהם ולהורות הוראה למעשה אחרת מהם. גם אז יהיה מותר להביע דעה אחרת ולא להורות למעשה.

לצערינו אנחנו רחוקים מהמצב הזה ולכן מותר לחלוק על דעתו.

אני כותב כל זאת אע"פ שגם אני פוסק שאסור להסתפר בספירת העומר וגם בה' אייר - חג העצמאות. אבל אני מכיר בעובדה שיש חולקים ודעתם מאוד מאוד מבוססת.

חג שמח