איך מכפרים על חטא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/10/21 21:07 כח בתשרי התשפב

שאלה

אני בת 25 עם ילד

בעלי לפני שנתיים זרק אותי מהבית עם הילד

הייתי ממש בדיכאון מהמצב

כאשר עדיין הייתי פרודה יצאתי עם גבר נשואי ...

כרגע אני גרושה ונפרדתי מהגבר נשואי , אבל אני מרגישה שהמזל שלי סגור

אני לא מצליחה למצוא זיווג

מה אני עושה ? איך אני מכפרת על מה שעשיתי?

תשובה

שלום

כמו בכל מעשה לא טוב שאנחנו עושים התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

וכמובן להתחזק באותו נושא עצמו שבו הייתה הנפילה - להתרחק מאותו אדם ומדברים דומים לכך.

צריך לעשות תשובת אמת בלב שלם.

הקב"ה מקבל את תשובה כזאת.

אחרי זה את יכולה להסיר חשש מליבך. המזל שלך לא יהיה סגור, ובע"ה תזכי להקים במהרה בית נאמן, כשר וטהור עם מי שהקב"ה ייעד לך.

כל טוב ובהצלחה רבה