איך מכוונים?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/05/09 18:23 כו באייר התשסט

שאלה

שלום, רציתי להודות לכם על כל התשובות ששלחתם לי, תודה רבה רבה.

ברוך ד' בשנה האחרונה התחזקתי יותר בקטע של ברכות ותפילה אבל נתקלתי בבעיה. כל פעם שאני מתפללת אני מוצאת את עצמי רק מבינה את המילים ולא ממש מצליחה לכוון. בברכות צריך לכוון בשם ד' וזה לוקח לי זמן ואז אני כבר בקושי מצליחה לחבר בין מה שקראתי לפני הברכה לברכה

אני אשמח מאוד אם תדריכו אותי

תודה רבה מראש- .

תשובה

שלום

הברכות צריכות להיאמר בכוונה.
אך ישנו רמות שונות טובות של כוונות.
ישנם צדיקים גדולים הצריכים לכוון לעומק גדול, אך מספיק לכוון את כוונת הברכה שהיא להכיר בכך שהעונג החומרי מגיע מאת ד' אלוקינו. לא יותר מזה. כשאומרים את שם השם, לכוון רק ד'-האדון שלי, אלוקינו-חזק, מלך העולם-כפשוטו.

למשל-
ברוך (אני מכיר בכך ש) אתה ד'(אדונינו) אלוקינו(חזק) מלך העולם, בורא (בראת את) פרי העץ.

לא להעמיק יותר מדאי אם זה גורם לבלבול הברכה וגם אם זה גורם לתחושת כובד כלפי מצוות.

כל טוב