איך מדריך בנ"ע מקיים לא ירבה שיחה עם האישה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/05/02 14:06 טז בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום רב!

החלטתי סוף סוף ואני אומר סוף סוף מכוון שזה הדבר שפשוט לא הצלחתי לעמוד בו.

החלטתי שאין אצלי יותר שיחת חולין עם בנות.

הייתי בקשר עם מישהו, לא חברים, אבל בקשר ממש טוב וקשר זה נפסק כתוצאה מכך. ושאלתי היא מתי אני אוכל לחזור להיות איתה בקשר מחדש שוב? ראוי לציין שאני בכיתה י.

שאלה נוספת אני מדריך בבני עקיבא וקשה עלי הדרך שבחרתי מה לעשות לפי דעתך?

אם תאמר לי לעזוב את ההדרכה אז אם אני עוזב השבט שלי נופל וכנ"ל גם הסניף.

אבקש את תשובתך לשתי השאלות החשובות שלי.

בברכה

יהודי מאמין.

תשובה

בס"ד

בהצלחה על ההחלטה.

מסיפורך על הקשר שנפסק אני מבין שזה קשה.
תוכל בעתיד לחדש קשר עם אותה חברה\ידידה כשיגיע הגיל המתאים. עוד כמה שנים.

ברצוני להסביר לך עקרון שלא כל כך ניכר במבט ראשון.
- מצוה גוררת מצוה וכו' -.
וכיצד זה נעשה?
כשאדם עושה מצווה - נוצר לו בנפש צורך לעשות עוד מצווה.
כשאדם מעשן סיגריה - נוצר לו צורך לעשן עוד אחת וכשאדם לוקח סם כנ"ל.
כשאדם היה רגיל לדבר שיחות חולין עם בנות - נוצר הצורך להמשיך לדבר ולדבר וכו'.
ככל שתפסיק את ההרגל הזה - יפסק הצורך.

ההסבר הזה נכון גם ב,,,אוכל. יש מצב שבו אי אפשר לומר שככל שתפסיק לאכול - תהיה יותר שבע.
אבל כשאדם מתרגל לאכול יותר מכדי הצורך - הוא צריך לאכול יותר ויותר. לא באותו רגע אבל כסדר חיים. מסקנה - ככל שתעמוד בהחלטתך - יותר יהיה קל לך הנתק מהשיחות עם הבנות

לגבי הדרכה בסניף בבני עקיבא:
אל תעזוב - הדרך קבוצות נפרדות!

בהצלחה