איך לשכנע את אשתי להוסיף צניעות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/05/02 03:01 יט בסיון התשסב

שאלה

שלום רב

אנחנו נשואים כבר 8 שנים יש לנו מספר ילדים ,אולם יש לנו ויכוחים החל מיום הנישואים בנושא כיסוי ראש -אישתי לא מוכנה, בנושא מיכנסיים שאישתי טוענת שהם יותר צנועות מחצאית ולכן לא מוכנה. אישתי מבקשת שנלך ביחד לים או לרקוד אבל בגלל שזה תלוי בי אני לא מסכים.

רציתי לציין שאנו דתים (כלומר לא שחזרנו בתשובה) שאני מאד אוהב את אישתי ופרט לאי ההסכמות הללו אין לנו מריבות, אולם לי זה מאד הפריע ומפריע .

רציתי לציין שאני בשאיפה להתחזק ואישתי טוענת שטוב לה כך.

תודה רבה לרב חשוב לי מאד שלום הבית אבל גם צניעות וטהרה חשובים לי מאד.

תשובה

בס"ד

כתבת על "צניעות וטהרה" ואני מבין שנושא הטהרה מסודר בניכם, כי בלי זה אי אפשר לקיים חיים משותפים.

אתה צריך לסייע בידה רק בדרך של חיו וטוב. לא דרך ויכוחים, רק בהסברים ודיבורים טובים, ותראה פלאים.

הזכרת כמה נושאים:
ריקודים מעורבים.
ים מעורב.
כיסוי ראש.
מכנסים.

כתבתי אותם לא בסדר שאתה כתבת אלא בסדר החומרה שלהם. כדי שתדע לא ל"הלחם" על כולם בבת אחת אלא על החמור ביותר קודם ואחר כל על השאר.

אני מבין שעל שני הנושאים התגברת - אם כי ליבה אינה שלם עם המהלך הזה. אינני מבין ממכתבך אם היא הולכת בגפה לריקודים או לים מעורב, כי אם כן - בזה צריך להתמקד.

איך תשכנע?

הסבר לה שזה פוגע באהבה שבניכם.
זה פוגע בקשר.
שאפשר לאהוב הרבה יותר אם לא יהיו המפריעים הללו.
שאולי אתה לא יכול להסביר למה זה פוגע -אבל כך אתה מרגיש.
שכדאי להשקיע באהבה.

זו שפה שנשים מבינות טוב מאוד.

בד בבד עם זה שהיא משתדלת ומתאמצת - תשתדל ותתתאמץ
גם אתה ותן לה להרגיש שאתה מקשיב יותר, שאתה אוהב יותר, יותר מקדיש זמן לה ולבית. כשאתה מדבר איתה תן לה את כל כל תשומת הלב שלך.

שהיא תרגיש שהויתור שלה היה כדאי.

בהצלחה.