איך לקרב את ההורים ליהדות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/04 02:58 יז בטבת התשסד

שאלה

בס"ד

אני מתחזק ביהדות וההורים שלי הם חילונים גמורים.

יש הרבה מתח סביב הענין הזה ואני מחפש דרך גם לכבד אותם וגם לקרב אותם - אם אפשר.

תעזור לי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

לשואל שלום וברכה !

שתף אותם ברעיונותיך, ספר להם למה אתה בוחר להתעלות מעבר להנאה והכיף הרדוד. הקשר להם להתלבטויות שלהם למה שמעסיק אותם, למה שהם רואים כדרך חיים.

נסה לקבל אותם כמו שהם, למד מהם רעיונותיהם הטובים.
שוחח איתם על חילוקי הדעות שלכם בנחת ובכבוד.

השתדל להתעלות מעל ההכללות של המושג "חילונים", ראה בהם בני אדם כמוך שלפעמים מחפשים, לפעמים נופלים, לפעמים סתם נהנים, לפעמים מתעמקים ולומדים, תדבר איתם מתוך כנות ולא מתוך סיסמאות, מתוך ענווה ולא מתוך התנשאות. אל תהיה לחוץ להשפיע אלא הענק אהבה לשם האהבה ולא לשם המגמתיות.

התקרב אליהם והם התקרבו אליך ואם יש בך קרבת ה' וחייך קשורים לתורה ולריבון העולם אז הקירבה שלהם אליך תקרב אותם גם לרגשות ותחושות האמונה הקיימות בך. רק מה שיש בך תוכל להעניק להם.

כל טוב ובהצלחה.