איך לקדם צניעות בסניף

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/04/02 18:34 כא בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

רציתי לבקש את עזרתו של הרב אנחנו מובילים מהלך של הפרדה בסניף עד עכשיו זה הלך טוב התחילו פעולות ערב שבת ושיעורים נפרדים וכו'.

עכשיו קמה טענה שהחברה כולה היא מעורבת, יש פרסומות בחוצות של נשים וכד'. אם ננתק את הערוב לגמרי זה לא יועיל וזה רק יזיק.

אני לא מסכים עם זה בכלל וברור לי שזה פוגע הערוב הזה. אני רוצה לבקש מהרב שיכתוב לי תשובה מפורטת שמתיחסת לנושאים אלה.

2 אם הרב יודע איך אפשר להשיג את המספר של הרב אליהו שרביט (אני לא מצליח ואני רוצה להביא אותו לדבר בסניף)

3 רציתי לשאול את הרב אם אפשר לדבר איתו בטלפון (בקשר לפרסום חוברת)

בעוד 4 חודשים אנחנו עוזבים את הסניף לישיבות לכן זה מאד דחוף

תודה רבה

תשובה

בס"ד

ברכה והצלחה על המהלך החשוב הזה של הפרדת הסניף לבנים ובנות לבד. דעו לכם כי פעולות מעין אלו יביאו ברכה לא רק לסניף אלא לכל אחד ואחת מכם באופן אישי. ואני מברך אתכם שהברכה הזאת תלוות אתכם תמיד תמיד.

במיוחד בימים אלו של מלחמה צריך להתחזק בענינים הללו של צניעות.
חכמינו בגמרא אמרו שיש קשר מהותי בין שפה צנועה ובין חברה צנועה לבין הצלחה בשדה הקרב. תוך כדי כתיבה אני נזכר כי למעשה גם הקב"ה בעצמו אמר לנו זאת במפורש "כי ה' אלוקיך מתהלך בקרב מחניך להצילך ולתת אויבך בידיך" - "ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך".

לכן חיזקו ואימצו!!

לעצם הטענה המועלית על העובדה שיש ברחוב פרסומת לא צנועה, ברור לכולנו שזו אינה טענה שמתירה לנו לעבור על ההלכה.
כל אחד יודע שאינו דומה מי שנכשל במראה לא צנוע בשוגג או באונס למי שמביא את עצמו למצב לא בריא של חברה מעורבת.
ברחוב - זה בשוגג או באונס, ובסניף - אמנם לא אותה עבירה ח"ו, אבל זה במזיד.

זה הבדל של שמים וארץ.

ובכלל דעו לכם כי כל מהלך של קדושה שעושים בעולם נפגש במתנגדים, כך כתוב בזוהר הקדוש וכך גם ראינו בפרשת נח, שהבהמות שנח היה צריך לעבודת ה' לא באו אליו מאליהם כמו שאר הבהמות והחיות שהיו לצורך הצלת העולם.
כך כתוב ורמוז בהרבה מקומות בחז"ל ובספרי המחשבה. וכל זה הוא בגלל שלא קונים מצוות בחינם.

2- הרב שרביט - 02-9974311
3- בודאי.

בהצלחה גדולה