איך לפנות למישהי מופנמת

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/03/02 16:31 י בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שבוע טוב לכב' הרב !

אני בן 18 ויש לי מישהי בשבט שהיא פחות או יותר בגילי שמאוד מאוד נראית לי. הבעיה היא שהיא חוותה לפני כשנתיים חוויה טרגית - אחיה הצעיר נהרג למול עיניה בעת שייט קייקים בנהר הירדן. לאחר המקרה היא השתנתה מאוד מאוד לטובה מכל הבחינות (בעיקר מבחינה דתית) ואני חושב שאנחנו ממש ממש מתאימים זה לזו. יחד עם זאת, היא גם נעשתה הרבה יותר מופנמת ושקטה. השאלה היא איך עליי להתחיל לדבר איתה על מנת שתבין שאני רציני ובכלל, איך עלי לנהוג במקרה של בחורה רגישה כמותה? כמו כן, מה דעת הרב בכלל על חברויות רציניות בין בנים לבנות בגיל 18?

יישר כח גדול, תודה רבה וברכת חג פסח כשר ושמח.

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אם כונותיך רציניות הרי שתוכל לפנות אליה ולשוחח עימה בענין. אינני מבין גדול כדי לתת עצות איך לפנות אליה ומה לומר. התחושות הטבעיות שלי אומרות שכנראה שגם אתה...מופנם ולכן אתה מתקשה במציאת הדרך.
מופנמות אינה חסרון. מופנמת הבאה כתוצאה מביישנות היא סימן היכר יהודי קדום. בידוע ששלשה סימנים יש באומה זו: ביישנים, רחמנים וגומלי חסדים. אל תרגיש רע עם זה. להיפך. זו תכונה טובה ותנאי שכאשר יוצרים קשר אישי, אינטימי, אז מסוגלים להיחשף ןליצור זרימה פנימית העושה את השניים לאחד.
אולי כדאי שתשלח לה מכתב בו ציע שתפגשו לשיחה?
אולי תשתמש בחבר/ה משותפים כדי שיבררו מה היא חשה כלפיך
ואולי כדאי שתתקשר לביתה?
ואולי כדאי שתפנה אליה ישירות?
כל האמצעים טובים ונכונים. בחר באחד מהם ובעז"ה תראה ברכה גדולה. העיקר - האמן בעצמך ונהג בטבעיות גם אם בביישנות מסויימת.

בברכה,

שי