איך לכוון בתפילה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 11:41 י בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

פעם הייתי מתפללת כל יום, אבל ככל שעובר הזמן אני פחות מתפללת כול יום.

אני מנסה להבין את התפילה. ואני לא מבינה את כל משמעות התפילה.

אני גם לא מבינה למה אנחנו לא יכולים להתפלל מעצמנו ורבנים צריכים להמציא את התפילה בשבילנו?

אני רוצה לדבר עם ה' מעצמי.

תשובה

בס"ד

שלום.
כדאי לך ללמוד על משמעות התפילה. להבין מה את עושה ומה את אומרת.
זה מאוד חשוב על מנת שהתפילה תבוא מהלב שלך ולא רק מהסידור.

הסידור הוא רק על מנת להקל מעליך לחפש אחרי המילים, העיקר הוא שתהיה לך כוונה. ואת זה חכמים לא סידרו בסידור התפילה . כל הענין הזה של הנוסח נועד לכך שנכוון כולנו בצורה נכונה. כי אם לא היה סידור היו שני אנשים מתפללים בכוונה רבה אל ה' אחד מבקש שירד גשם ואחד מבקש שלא ירד כי לא נח לו בבית או בשדה.

מה ה' יעשה?
אחד רוצה להתחתן עם פלונית, והשני רוצה את אותה אשה. שניהם מתפללים את ה' - מה ה' יעשה?

לכן אנו מתפללים בנוסח קבוע על מנת שהתפילות יהיו לפי העיקר של העולם ומימלא לא יהיו התנגשויות בין המתפללים.

האמת היא שלא צריכות להיות בעיות בתפילה בנינו לבין ריבונו של עולם,
אבל צריך לשים לב שלא יוצר מצב שאנו מתפללים לדבר שאלוקים לא רוצה בו , לדבר שהוא לא מתפלל עליו.

אני מיציע לך מאוד את ספרו של הרב קפלן מדיטציה ויהדות שש בו הרבה רעיונות טובים לתפלה