איך להתחזק

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/06/09 02:24 יג בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב!

רציתי לשתף אותכם בסיפור שלי.

לפני בערך 4 שנים או יותר ההורים שלי היו מסוכסכים עד היום וזה השפיע עלי מאוד על הנפש שלי ניכנסתי במשך הזמן ליכאון פנימי עמוק עד ששלחו אותי לרופאים המתאימים ואני נוטל כדורים. דבר זה השפיע עלי ביחוד כשההורים רבים בבית כל יום והחליטו להגיע לגירושין. אין יום כמעט שאני שמח כל הזמן אני עצוב בוכה אין לי שמחת חיים. כתוצאה מזה נכנס פי פחד עצום מאוד להתחתן אני לא מעוניין להתחתן כי אני ממש פוחד אני לא יודע להסביר את זה אבל אני פוחד מאוד. כל פעם שאני נזכר בעניין של חתונה אני נהיה עצוב ונכנס לדיכאון והפחד משתלט עלירציתי לציין שאני בן 20 . וביחוד שיש ספר שקראתי שבו הוא מציין שיש הרבה מטלות על הבעל והרוב תלוי בבעל מה שהביא לי חלישות דעת בייחוד במצב שבו אני נמצא שבו הנפש שלי לא בריאה ןקשה לי לשוא עול כזה ושאני קורא את הספר על המחויבויות שלי אני מבין את האמצת שבו אבל נכנסת בי עצבות שמשולבת עם פחד אני לא יודע להסביר אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון. אשמח אם תוכלו לעזור לי . תודה.

תשובה

שלום אחי היקר

אני מבין אותך ורוצה לחזק אותך.

לפעמים איננו מבינים את דרכו של ד' בעולם.
אנו צריכים להשתדל להיות אנשים טובים בתוך המציאות שד' יצר סביבנו ובנו.

אני מציע לך לקבוע לימוד קבוע עם רב הקהילה שלך, או דמות אחרת שאתה מעריך ומרגיש נח עימה.

המשך לקחת את הכדורים, ולהקשיב לרופאים.

אני מציע לך שלא להתחתן עכשיו, תשקיע קודם בעצמך.
אהוב את עצמך, פתח את האשיות שלך.
נישואין אינם מקום לברוח אליו, אלא מקום שמח שגורם לחיים להיות טובים יותר.

לאחר שתרגיש ותחשוב שאתה רגוע, שאתה מכוונן יותר על דרכך, תתחיל לצאת בשביל חתונה.

שד' ישלח לך את ברכתו