איך להתגבר על....

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/02 14:37 ב באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני חייב לומר לך שהנושא הזה אינו נותן מנוח לנפשי ואני אפרט:

אני בחור בן 34 גרוש ללא ילדים.בשנים האחרונות אני שומר שבת וכן הייתי בסמינרים של ערכים ונושא היהדות ורוחניות מענינים אותי.

היות ואיני נשוי נושא הברית מציק לי:שמעתי קלטות וספרים המדברים על עוון חטא הברית.

ובכן בפועל אני גובר על ייצרי ומצליח להגיע להכנעת הייצר כך שאיני להוט אחר זה אבל מגיעה נקודה שאני אומר לעצמי אני צריך כעת להתפרק כי אינני יודע אם אני מזיק לבריאותי או לא.

ההתפרקות שלי היא אמנם בכוונה אבל מתוך הרבה הרבה דיבורים לשם שאולי זה לא יהיה לי טוב אם לא אעשה זאת .

אני יודע שההלכה אוסרת אבל הפחד הוא:

א)באופן הגיוני מכונה שאינה מופעלת מתנוונת וכן זה יכול להשפיע על הפרשת ההורמונים

ב)הרמבם אומר שיחסי מין בריאים לגוף בתנאי שיש הפרש בין פעם לפעם.

-האמן לי כבוד הרב אחרי כל פעם שאני עושה זאת אני יודע במודע שעשיתי דבר לא טוב אבל מצד שני אני מרגיש שזה לטובת המערכות שלי

אציין שאני לא מדבר על יחסי מין או סטוצים עם בנות וכו אלא אני מתכוון למצב בו אני מתגבר על הייצר לזמן די ארוך של כשבועיים ואפילו לפעמים יותר אבל אז אני עושה את זה

אבקש ממך כבוד הרב שתביע את דעתך בנושא

א)האם עלי להשתדל להפסיק עם זה

ב)אם שומרים באמת אז האם מערכות הגוף עשויות להפגע?ואם לא אז אשמח לקבל ממך הסבר לכך

ג)מה עליי לעשות עד שאמצא לי את השידוך המיוחל?

האם תוכל לתת לי הבטחה אישית שאדם שמתנזר מיחסי מין לאורך תקופה אינו מזיק לבריאותו הגופנית והנפשית?

ד)אני מקווה בשבילי ובשביל הרבה בחורים כמוני שיש לך תשובה חד משמעית וכן אם תוכל לומר לי מהיכן נובעת תשובתך(הכוונה לספרים וכו)

כך שאוכל לצאת מפה עם תשובה ברורה

בתודה מראש כבוד הרב

שיהיה לך כל טוב

שלום שלום

וכן אם אוכל לקבל הבטחה ממך שהדבר אינו פוגע בבריאות הגוף והנפש

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
ראשית אתה גדול!!!!! במה שאתה מצליח עד עכשיו!!!!!!

שמירת הברית הוא יסוד קלקול האדם אולם זה הדבר שהכי קל לתקן!!

הנחת היסוד שלך פשוט לא נכונה,ראה מה שכתב השולחן ערוך בחלק או"ח סימן רמ :
"שכבת הזרע הוא כוח הגוף ומאור העיניים,
וכל זמן שתצא ביותר הגוף כלה וחייו אובדים...,
והרבה כאבים באים עליו..
....אמרו חכמי הרופאים אחד מ1000 מת משאר חולאים,
והאלף מרוב תשמיש לפיכך צריך האדם להיזהר"
יש לך כאן הבטחה ממרן רבי יוסף קארו שמי שנזהר ,
ירבה שלומו ויארכו חייו יש לך דבר יותר טוב מזה?

הוצאת זרע לבטלה הוא עוון חמור הדומה....לרצח!!
יש בזרע מעין "רושנים" חיים!!!

אם הקב"ה ברא אותנו כך סימן שזה לבריאותינו ולטובתנו!!!
אם הקב"ה קבע גורלך שעדיין לא התחתנת אז הוא גם נתן לך את הכוחות לעמוד בעצמך ולשמור בריתך,
לא מזיק ולא יזיק ולא יגרם לך שום נזק אם.....
אם אתה שומר על עצמך ,
להיות טהור במחשבה,
להיות טהור בגוף,
לחיות חיים של קדושה .

עיין בהרחבה עיון נמרץ בדברי הרב שהוא היה גם רופא
הרמבם בהלכות דעות מה שכתב בעיניין זה.

דע לך כי שמירת הברית זה דבר קשה!!
אז מה??
מתגברים!!
איך?
דבר ראשון לרצות רצון פנימי להתגבר.בלי רצון שום דבר לא יעזור.

הדבר השני שצריך לעשות הוא להשקיע בתורה, בתהילים, בתפילה עם כוונות, במקווה או במעיין, בשמירת הלשון, בהתחזקות בלימוד רציני להלכה.
כל אלה עצות הקשורות לעיקר תיקון הברית.

מה שאתה קורא"התפרקות" אינו אלא רצון רוחני להנאה.
הנאה זה דבר רוחני!!!
אתה יכול לספק את הרצון הפנימי להינות ע"י...
עיסוק בדברים רוחניים שמהנים לא פחות.\
אל תוותר לעצמך!!
תתחזק ,תחזק את הרצון שלך- תרצה להתגבר-אז תצליח.

והעיקר לא ליפול בתהומות היאוש!!!
רק לשמוח במה שיש,
ולהתפלל להשם שלא יגמר לעולם הרצון לנצח את היצר הרע
"אלי אלי ,
שלא יגמר לעולם,
החול והים,
רישרוש של המים,
ברק השמיים,
תפילת האדם"

בברכה,

עוזיאל