איך להוציא מהראש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/10 18:32 כח בסיון התשע

שאלה

ב"ה

שלום רב!!

חברות שלי אמרו שיש בן שמתאים לי

ראיתי את התמונה שלו אבל הוא לא ראה אותי,וגם לא ראיתי אותו במציאות...

הבעיה היא שהדמות שלו לא יוצאת לי מהראש (אבל זה עדיף מאשר לדמיין אנשים...לא?),כאילו-בפנים...לפעמים אפילו ממש אני יושבת ומרגישה את הדמות שלו בראש

איך "מוציאים" אותו?

וזה מפריע האמת!

האם באמת אפשר להוציא את זה מהראש

או שכל פעם שזה עולה צריך להתגבר חזק חזק ולהוציא את זה מהראש?

תודה רבה

:)

נא לא לפרסם=]תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ראשית - אני מפרסם את השאלה שלך מפני שהיא חשובה לבנות רבות מאוד.
עם זאת כפי שאת רואה - מחקתי את כל הפרטים האישיים בשאלה כך שאיש לא ידע מי השואלת.

לעיתים אנחנו נתקלים בדברים שמאוד קשה להתגבר עליהם. הם באים לנו בתקופה שיש בתוכנו איזה צורך או יצר פנימי מאוד חזק דווקא לדבר הזה.
כפי שאת מספרת את נמצאת בתקופה שהנושא של בנים מאוד מאוד משמעותי לך. יש לך מאבק פנימי קשה מאוד בין השכל שאומר: "זה לא הזמן - תעזבי את זה". ובין הרגש שאומר "נורא נורא חשוב לי לפגוש ולהרגיש בנים".

את מנסה להלחם ברגש אבל דווקא בדרך הזאת את נותנת לו המון מקום בתוכך. המלחמה שלך נגד הרגשות הללו מעצימה אותם עד כדי כך שאין לך מנוחה מהם.
הפתרון הנכון הוא:
מצד אחד לא להלחם ברגשות הללו.
מצד שני בודאי לא להכנע להם.

כשאת חושבת עליו ומדמינת אותו אל תבהלי. תגידי לעצמך שזה יצר חזק שפועל בתוכך ואת מתמודדת אתו בדרך חכמה.
את לא נלחמת בו אלא 'עוקפת' אותו.
במקום לנסות להוציא אותו מהראש תעזבי אותו במקומו. אבל את לא תשארי שם, את תנסי לחשוב על דברים אחרים. לקרוא או ללמוד משהו. לדבר עם מישהו שנמצא בקרבתך או לדבר בטלפון.
לסיכום - כאשר נלחמים עם היצרים הללו מעניקים להם יתרון מפני שמתעסקים בהם למרות שאיננו חפצים לעסוק בהם.
במקום להלחם נשאיר את היצר היכן שהוא נכנס אבל את עצמנו נקח למקום אחר.
צריך גם סבלנות. הזמן הוא אחת התרופות למצב הזה. לאחר זמן הדברים נרגעים ואנו חוזרים למצב הטבעי שהיה לנו מאז ומעולם.