איך להגיב כשומעים לשון הרע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/08 12:27 כח בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני משתדלת (בלי נדר) בלשון הרע, ויש לי כמה שאלות:

1)אם מישהו מדבר איתי לה"ר, אני מנסה להרכין את הראש ולהראות שאני לא רוצה לשמוע,אבל לפעמים זה נראה לי יכול לפגוע, מה לעשות?..

2) לפעמים אני לא יודעת מה הגבול, מה זה נקראה בדיוק לה"ר,האם כל דיבור על אנשים שאינם נמצאים איתי נקרא לה"ר או רכילות?

תודה רבה,ישר כח!

תשובה

ב"ה

שלום.

יישר כוח עצום!!! "שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו" אשרייך!!!!

1)אין פתרון של קסם ולכל מצב ומצב שבו את נתקלת יש להגיב בהתאם למצב ובהתאם למציאות ובהתאם לאדם המדבר.
לפעמים צריך לומר בפה מלא ללא שום בושה שזה לשון הרע ולפעמים צריך לומר אחרת "אני לא רוצה לשמוע" ולפעמים צריך לסגור את האוזן ולפעמים צריך להסיט את נושא השיחה לעיניין אחר הכל לפי המציאות.

2) צריך ללמוד . אין מנוס מלימוד מסודר של ההלכות מפני שלא הכל אסור וגם לא הכל מותר. יש כללים ויש הלכות. וצריך להקדיש לזה זמן קצר כל יום וללמוד את הספר שמירת הלשון של החפץ חיים.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.