איך לבחור תאריך לחתונה ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/05/20 10:06 ט באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לשאול איך מחליטים על מועד החתונה ?

מטלבטים בין שבוע ככה לפני פורים , ויהיה אוירה שמחה של לפני פורים אך זה יוצא בחודש סוף פברואר ב 2020 .. וזה קר החופה תהיה סגורה .

או בחודשי הקיץ עם חופה יפה פתוחה בגן ?

בחודש סיוון /בשבוע הראשון של תמוז ?

איך בוחרים תאריך שיש בו ברכה כבוד הרב ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל תאריך שאיש ואשה מתחתנים ומקימים בית יהודי יש בו ברכה, ואפילו הקב"ה שמח על כל בית יהודי שמוקם בקדושה. אמנם היו רבים שרצו להתחתן בתחילת חודש, אבל באופן מציאותי מתחתנים בתחילת ובסוף חודש, כך אפשר בכל זמן, ובלבד שיהיה בשמחה.

בכל מקרה עדיף להקדים את הנשואין, מכיוון שבזה יש שמחה לזוג ולשמים. גם כל עם ישראל שמח בהקמת חורבה בירושלים.

מזל טוב ובהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

מזל טוב