איך יש דעות שונות בין הרבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/05/02 14:45 א בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום רב !

התעניינתי איך יתכן מצב בו רבנים שונים פוסקים הלכות שונות באותו נושא (לדוגמא: בענייני צניעות)?

בתודה מראש

דרך אגב- תודה על התשובות לשאלות הקודמות.

תשובה

בס"ד

על התורה נאמר: "רחבה מצוותך מאוד" ולכן יש בה אפשרות לכאן ולכאן. ומחלוקות היו תמיד בין חכמי ישראל כשכל אחד מראה פנים לדרכו ומתוך כך התבררה ההלכה והתלבנה ונבדקה מכל צדדיה.

כשיהיה בית דין גדול בירושלים נוכל לשמוע הלכה אחת. המכריעה בין כל הדעות השונות. אבל כל עוד איננו במדרגה הזו לצערינו. יש אומרים בכה ויש בכה. וחבל.

זה חלק מהגלות. ואנחנו מתפללים לגאולה.