איך יש גוים שגרים בארץ בכבוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/06/02 14:19 כט בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב

על הפסוק "ושממו עליה אויבכם" מסביר רש"י שזוהי מידה טובה לישראל, שאויבנו לא יראו ברכה מעמלם בארץ ישראל,

כיצד מסבירים את המצב כיום, כאשר לאויבנו ימ"ש וזכרם או לפחות לחלק גדול מהם יש בתים יפים ושפע כלכלי רב?

תשובה

בס"ד

כל תקופת הגלות באמת הם שממו על הארץ.
כל הקשר שלהם לארץ בא עם ההתישבות היהודית בארץ. כל כוחם בארץ בא ממה שאנו נותנים להם.
נותנים להם אדמה, חיים, כסף, עבודה, שלטון, כבוד, נשק, חכמה, מעמד, הכל.

לנו יש חיים מהארץ - אנחנו נותנים להם. מה אתה מתפלא?

כואב לך?
כואב גם לי!

נתפלל. נעשה, לא נשתוק, נחנך, נעמד בתוקף. לא נכעס, לא נתיאש, לא נחלש.

בסוף נצליח.

-------

חוץ מזה. מה כבר יש להם?

בתים יפים כמו ארמון שבהם יושבים על הרצפה כמו באוהל ומבשלים על גחלים.

זה בדוק!!

הרוב חיים בבערות ובחדלון רוחני.

אל תתפעל מכלום.
רק לפעול וה' יעזור.