איך ישנים בתשעה באב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 16:13 ח באב התשסג

שאלה

שמעתי שצריך להניח אבן מתחת לראש בתשעה באב. האם זה נכון?

תשובה

בס"ד

יש לאדם להצטער בעניין משכבו, שאם רגיל לשכב על שני כרים - ישכב עתה על אחד.

נוהגים להניח מזרון על הארץ ולשכב עליו. ולהניח אבן קטנה מתחת לכרית ראשו זכר למה שנאמר: "ויקח מאבני המקום וישם מראשתיו"\ בראשית כח יא \, והסבירו חז"ל: שיעקב אבינו ראה את החורבן ואמר "מה נורא המקום הזה" וכו'. ולכן הניח אבן מראשתיו. לכן גם אנחנו עושים כן בליל תשעה באב ומניחים אבן קטנה למראשותינו\ ספרי דברים שנב. עיין שו"ע ורמ"א תקנה סע' ב. בא"ח דברים כג \.

זקן חולה ומעוברת יכולים לשכב על המיטה, וטוב שיניחו אבן תחת ראשם.

כל זה בשינה בלילה או ביום עד חצות היום. אחרי חצות יום אפשר לישן על מיטה כרגיל.

ימעט אדם מכבודו ומהנאותיו בתשעה באב בכל מה שאפשר.