איך יכול להיות שחוזר בתשובה יותר גבוה מצדיק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 09:23 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב...

רציתי לשאול אותך לגבי תגובות שלך או של שאר הרבנים כאן בקשר לשאלה ששואלים אתכם על חזרה בתשובה...

הרבה פעמים אומרים לכם שהם נהנו מ 2 העולמות (החילונים שחזרו בתשובה) ואמרתם להם או שאלתם אותם מה זה נקרא להנות?

ועד כאן אני מסכים, אני גם חושב שזה "שיעבוד" ליצר ולא להנות באמת

אבל...

מצד שני, אני רואה את זה אחרת, נכון שהם "הפסידו" כעיקרון אבל בכל התקופה הזאת היה להם יותר קל, לא היה להם מחויבויות, היה להם יותר קל לא לא להרגיש "לבד"

הרי כל העולם תומך בדעה שלהם, לחיות את הרגע

ולעומת זאת, אדם דתי - צריך לחיות לבד הרבה פעמים, להתבודד, למלא מחוייבויות שלחוזר בתשובה הרבה יותר קל למלא

אז אני רוצה לשאול אותך

איפה הצדק כאן?

איך חכמים קובעים שדרגה של חוזר בתשובה גדולה אפילו מצדיקים גמורים?

שמעתי פעם על כך שגם אדם דתי נחשב לחוזר בתשובה כל יום, אבל בכל אופן, העניין הזה לא ברור לי ואשמח אם תוכל לעזור

אריה

תשובה

ב"ה

אריה שלום.
אשתדל להשיבך על אמרת חז"ל שקבעו שדרגת חוזר בתשובה גבוהה יותר מצדיק!!!!!!!.

ובכן.

מאמר בתורה "יצב גבולות עמים למספר בני ישראל,
כי חלק השם עמו ,
יעקוב חבל נחלתו. "

יעקוב חבל נחלתו-
יש מבחינה רוחנית ח ב ל מעל ראשו של האדם.
החבל הזה מורכב מ613 נימים קטנים והחבל הזה בוא כמו צינור שדרכו עובר השפע הלאוקי.
אדם שעשה עבירה גרם לחיתוך החבל (כרת)
הוא כרת את החבל את הצינור שמקשר בינו לבין השם.

וכשהאדם חוזר בתשובה כביכול הוא עושה ק ש ר .
וחבל שיש בו קשרים אורכו מתקצר.
ולכן אם יש חבל מעל ראשו של בעל תשובה אז החבל הזה יותר קצר מהחבל של הצדיק שכלל אין לו קשרים.
אז יוצא שבעל תשובה ק ר ו ב , יותר להשם כי החבל שלו קצר.

ככול שמחזור יותר בתשובה נתקרב להשם יותר ויותר.

תחשוב על זה.

בברכה,

עוזיאל