איך יודעים?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/11/10 01:49 כג בכסלו התשעא

שאלה

אני בחורה בת 21 ונפגשת עם בחור שאני נורא מחבבת במשך כחודשיים.

הקשר מאוד אינטנסיבי ב"ה.

לפני כחודש הרגשתי מאוד מוכנה להתחתן איתו, והוא היה צריך זמן ושאני ארפה. הרפתי, אבל אח"כ לקח לי המון זמן להתרגל לנוכחות שלו..כל פעם שנפגשנו, חשבתי למה זה ככה, ואני מניחה שנפגע לי האמון קצת כי הרגשתי דחוייה.

עכשיו חודש אחרי, הוא מאוד מוכן ומאוד רוצה אותי ושאל אותו אם אני מוכנה להתארס-אחרי שהוא הבהיר לי שהוא נותן לי את כל הזמן והמרחב שאני צריכה-ואני כ"כ מעריכה אותו ושמחה על זה.

הבעיה היא שאני לא יודעת איך אני אמורה לדעת שזה זה.

יש לי עליות וירידות ברגשות כלפיו.

אני מאוד אוהבת אותו ומתגעגעת.

עליי לציין שזה הקשר הראשון שנמשך אצלי תקופה כזאת ארוכה, אך חוייתי קשרים קודמים במהלך כל חיי ואני נוטה להשוות אותם.

אני מתלבטת אם ישלו את כל מה שחשוב לי-ובכלל מה חשוב לי.

גם מאוד קשה לי ששנינו מאוד רגשיים.

הוא כ"כ מוכן להיות שם בשבילי כל הזמן, והוא מחכה לתשובה ממני.

הוא אמר שהוא ייתן לי את כל הזמן שאצטרך-ואני יודעת שהוא באמת מתכוון.

הכל כ"כ מהיר לי, ואני לא יודעת איך אני אמורה לדעת..כי עדיין ישלי דברים שמפריעים-אבל אולי הם לא משמעותיים..

זאת החלטה לכל החיים, ואני פשוט לא יודעת איך להחליט אותה-כי אני לא יודעת אם אמורים להרגיש?לדעת? איך?????

חשוב לציין, שאנחנו נפגשים בתדירות נמוכה יחסית, כי אני לומדת בצפון לימודים עמוסים, והוא לומד בישיבה במרכז-אך אנחנו מסמסים ומדברים כל היום.

אשמח אם תוכלו לתת לי נקודות למחשבה...

אני כל כך רוצה להגיד כן,אבל רוצה לעשות את זה בלב שלם...ואם זה לא זה-אז לדעת.

תודות מרובות!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

בהחלטה חשובה כזו צריך לתת לשכל מקום מרכזי,
צריך לבדוק כמה דברים עיקריים,
האם יש לו מידות טובות? לא מהיר חימה, לא משתלט, נותן מקום, מבין,מעניק וכדי.
דבר שני שצריך לבדוק הוא, האם יש לך משיכה ריגשית אליו? מצפה להפגש?
כמו כן צריך לראות שהוא אכן בשל לחיי זוגיות (למשל אם כל הזמן הוא מדבר רק על עצמו וחושב רק על עצמו ולא שם לב שיש אתו עוד מישהו סימן שהוא חי בתוך עצמו ולא יכול להכיל עדיין זוגיות)
לראות שהוא בוגר ויודע לחיות עם אדם נוסף,

ואם כן יש להניח שזה הבחור שמיועד לך.
כמובן שיש ירידות ועליות ברגש, זה בגלל אופיו ההפכפך של הרגש,
וזו תופעה שקיימת גם אחרי החתונה, עליות וירידות בהרגשה,
אבל אחרי שמחליטים לא נותנים לרגש לנהל את החיים,
הרי שאלת את כל השאלות ביררת את כל הבירורים ההחלטה היתה מתוך שיקול דעת ראוי,
ועכשיו צריך לחזק את ההחלטה.

בברכה,

דני ארגמן