איך יודעים שהתפילה מתקבלת בשמיים לפני שרואים את הישועה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/06/21 10:07 ג בתמוז התשפא

שאלה

איך יודעים שהתפילה מתקבלת בשמיים לפני שרואים את הישועה?

איך יודעים שהזזנו משהו בשמיים ?

הרגשה מסוימת?

תשובה

שלום

הנושא הזה הוא רחב מאוד, אבל בתמצית:

אנחנו לא מזיזים דברים בשמים, במובן הזה שהקב"ה לא רצה במשהו והצלחנו לשכנע אותו, כי תיאור שכזה הוא בלשון המעטה, מאוד לא מכובד כלפי מעלה.

התפילה היא הבעת הרגש הפנימי של האדם (וכדאי שהוא יתאמץ כל הזמן להעלות את עצמו וממילא רגשותיו יהיו גבוהים יותר) ורצונו.

כשאדם מתפלל מקירות ליבו על דברים חשובים, וכשהוא באמת תולה את כל יהבו על הקב"ה, ממילא הוא מתעלה ומתרומם, ואיננו אותו אדם שהיה לפני התפילה. לדבר הזה יכולה להיות השלכה גם על הדבר שאותו הוא מבקש, כי יכול להיות שלפני התפילה הוא לא היה ראוי אליו, וכעת הוא כן.

משל שנתנו לזה, הוא לאדם שנמצא על רפסודה באמצע הנהר ומבקש להגיע אל גדת הנהר. הוא משליך חבל שנתפס בגדת הנהר, ואז הוא מתחיל למשוך. למתבונן מהצד זה יכול להראות כאילו הוא מושך את גדת הנהר אליו, אבל לאמיתו של דבר, הוא מושך את עצמו אל גדת הנהר.

כך התפילה יכולה להראות כאילו אנחנו מושכים את הקב"ה אלינו, אבל באמת אנחנו מושכים את עצמנו אליו.

ממילא, כל תפילה שהאדם מתפלל, פועלת ברמה מסוימת עליו וממילא גם על המציאות כולה (וככל שהתפילה יותר רוממה ואמיתית היא כמובן פועלת יותר)., גם אם לעינינו המבוקש טרם התמלא.

במובן הזה, בהחלט נכון לומר, שלא המבוקש והחיסרון גרמו שתהיה תפילה, אלא שהצורך בתפילת האדם ובהתעלותו גרם לכך שיהיו חסרונות ומבוקשים במציאות, כדי שנתפלל עליהם.

זה בתמצית העניין, והדבר מצריך העמקה ולימוד על כל עניין התפילה.

כל טוב