איך יברך גר את ברכת שעשה ניסים [לאבותינו?]

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/12/10 14:14 כד בכסלו התשעא

שאלה

שלום לרב בחג החנוכה אנו נארח קבוצה של גרים והבת שלי שאלה איך הם יכולים לבהרך שעשה ניסים לאבותינו שהרי הם גרים?

תודה מראש נטע רוזליו חולון.

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלה זו שאל רבי עובדיה הגר את הרמב"ם והרמב"ם ענה לו שלכתחילה הוא מברך ואמר "אבותינו" בכל התילה ובכל הברכות כולם.
(עיין שו"ת הרמב"ם סימן רצג וגם בבן איש חי וישב י')

ורגליהם עמדו במעמד הר סיני והיחוס שלהם הוא מאברהם אבינו עליו השלום . וכל הניסים שנעשו לעם ישראל נעשו גם להם ומי שבירך את אבות הוא יברך את הבנים ונאמר אמן.

יישר כוח גדול על שאתם מארחים אותם בביתכם. ישלם ה' לכם מן השמיים ברוב נחת טוב אושר ושמחת חיים אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.