איך בוחרים ישיבה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 01/08/02 18:47 כג באב התשסב

שאלה

אני תלמיד יש' תכונית עולה לשמינית כלומר שנה שמחליטים לאיפה לילך ללמוד בהמשך, כיום ב"ה רבו הישיבות והכלל אין אדם למד אלא במקום שליבו חפץ די קשה לביצוע מפני שקשה לבדוק את כל הישיבות, וכן מתי שבודקים בודקים בקושי שבוע כך שאת הישיבה באמת לא מכיר, וכן לשמיניסט ממוצע אין השכפת עולם נהירה לא השכפה של הל' ציבור (מרכז,גוש,אגודה,ש"ס...) וכן איזה סוג ישיבה הוא רוצה משהו מעין מרכז מעין גוש,פ"ת, עתניאל, הרב טל וכו'... ק"ו במצב שחלק מרבנים שלנו אומרים הסדר לכתחילה\בדיעבד, מרן הגר"א שפירא אומר על הר-המור שהמה תלמיים שסררו ואין ללמוד מהם ויש אומרים שזוהי מהישיבות הטובות כמו מרכז וכו'... בקיצור איך אדע איזה ישיבה יותר טובה ואיזו פחות ומאלה מהי הטובה בשבילי?

תשובה

שמוליק שלום,
הכל תלוי ברצון.
עם רצון טוב צא ובדוק בכל הישיבות,והישיבה שתמצא חן בעינך- בה תלמד.ו"אין אדם למד אלא במקום שלבו חפץ",הוא קל לביצוע ונכון לעשותו.

בברכה,

שמואל זעפרני