איך אפשר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/08/19 06:52 כז באב התשעט

שאלה

לרב שלום לאחרונה שמעתי שיש חובה על האדם " מצווה להיות בשמחה תמיד " אבל אני לא מבין איך .

איך אפשר לשמוח בזמן שהשכינה בגלות , שבית המקדש חרב , נכון מצבנו הרבה יותר טוב מימה שהיה פעם וללא רק במבט של מאות שנים אלא גם במבט של עשרות בודדות אפילו נראה לי במבט על שנים בודדות וב''ה טוב מאוד בארץ ואני לא רוצה לומר שום דבר רע ושמץ כל שהוא שלא טוב בארץ אבל עדיין איך אפשר להיות שמח תמיד ?

וכן איך אפשר להיות שמח בט' באב זה די קשה להתרכז ?

תשובה

שלום

המצווה היא לעבוד את ה' בשמחה.

אין סתירה בין צער לבין שמחה. אפשר להצטער על כל החסרונות שיש בעולם עדיין, ועם זה לשמוח בכל מה שיש לנו, בזה שה' בחר בנו ונתן לנו את תורתו, בהופעות הגאולה ועוד ועוד.

ישנם זמנים שבהם השמחה יותר נגלית והצער פחות, וישנם זמנים שלהיפך (כפי שהזכרת), ואז השמחה יותר פנימית (משנכנס אב ממעטין בשמחה, אבל היא לא נעלמת, והמיעוט הוא בהופעות בחיצוניות שלה).

כל טוב