איך אדע שאלוקים באמת קיים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/07/20 20:34 כח בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב!

שמי יעל ואני באה ממשפחה דתית.

תמיד רציתי לברר ולחקור על האמונה שלי ואני אכן מבררת ומחפשת תשובות.

כולם אומרים לי שיש הוכחה לכך שאלוהים קיים,ושהתנ"ך אמיתי, אבל בסוף זה רק ספר.

אני לא יכולה להיות בטוחה שכל הדברים האלו שקרו בתנ"ך באמת קרו משום שאין לכך הוכחה אמיתית, אפילו לא לכך שאלוהים קיים. אשמח עם תענו לי!

יעל

תשובה

שלום יעל יקרה.

מעריכה מאוד את זה שאת מחפשת תשובות לשאלות! יסוד גדול באמונה הוא לשאול ולברר. צריך לדעת שלא לכל שאלה יש תמיד את התשובה שהיינו רוצים לשמוע, לעיתים התשובה הגדולה ביותר היא שאין תשובה, ואני מרגישה שככל שעוברות השנים אני רק מגלה כמה לפעמים זו באמת התשובה הכי עמוקה שיש.

באופן כללי - אם משהו לא ברור לך, תשאלי! יש הבדל גדול בין אדם שחי את החיים שלו ממש, מתוך בחירה, שואל ומברר וככה חי במובן המלא של המילה, לבין אדם שפשוט זורם, מתגלגל, לא לגמרי יודע מה איתו ומי איתו. זה שאת מתחילה לשאול בגיל כל כך צעיר זה מראה על גודל עצום שקיים בך ועל בגרות גדולה!

לגבי שאלתך - את לא הראשונה ולא האחרונה ששואלת את השאלה הזו, אני מניחה שכמעט כל אחד נתקל בה ושואל אותה במהלך חייו.

מצרפת לך כמה תשובות לשאלות שנשאלו בנושא אצלנו באתר. את מוזמנת גם לחפש בעצמך, יש שם עוד תשובות שלא צירפתי.

https://www.makshivim.org.il/answer?id=671040

https://www.makshivim.org.il/answer?id=514000

https://www.makshivim.org.il/answer?id=670576

כמו כן, מפנה אותך לאתר הנפלא "לדעת להאמין" שמכיל עשרות מאמרים וסרטונים מבכירי הרבנים שמדברים על אמונה:

https://www.knowingfaith.co.il/

מזמינה אותך גם לעיין בספר "אמונה ברורה" של הרב פיירמן.

יקרה, רק עוד נקודה קצרה. תהליך בירור האמונה הוא תהליך מופלא ועמוק מאין כמוהו. אני מזמינה אותך לצלול לתוכו, מתוך שמחה! לא להתייאש אם יש קשיים, אם דברים לא מתיישבים על הלב. והתהליך הזה, כמו כל תהליך, לוקח זמן. השאלות לא מתיישבות בד"כ תוך יום, אלא שוב – זה תהליך של בירור שנמצא לצד החיים שלנו ומלווה אותם. ככל שגדלים, עולים עוד קומות ומבררים עוד נקודות.

אין סיבה לקרוס אם משהו לא ברור או להתייאש כי יש ספקות. להיפך, אני חושבת שצריך להמשיך לברר ולשאול ולהיעזר באנשים הקרובים אלייך – אחים גדולים, מורה, יועצת, מדריכה או כל אדם אחר שישמח אותך ויוכל ללוות אותך בתהליך הזה.

בהצלחה גדולה,

רק אור וטוב,

נעמה

(7)