איחור בקיום מצוות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/01/12 00:36 כב בטבת התשעב

שאלה

שלום רב.

ב"ה, נולדו לנו שלוש בנות מתוקות (מזמן, הקטנה בת שנה) ולאף אחת לא עשינו קידוש, מסיבות אלו ואחרות. האם יש איזושהי הדרכה לגבי מקרה כזה?

בנוסף, לפני כשנה וחצי קנינו את הבית בו גרנו ולא הצלחנו לקיים חנוכת הבית.

מה עושים?

(ועוד שאלונת- אם אנחנו רואים קשיים בפרנסה, האם יכול להיות שיש קשר?)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

קידוש עושים כדי לפרסם את השם, שיקבע כשמה לכל מיני ענינים הלכתיים בעתיד,

לכן אם עבר זמן רב ונקבע לה השם אין צורך לעשות קידוש.

חנוכת הבית היא השימוש הראשון שעושים בבית, וצריך לעשות זאת בלימוד תורה כדי להתביע חותם של קדושה על הבית,

אך אם עבר זמן רב אין לזה מקום, אך מפני טעמים נוספים יש עושים חנוכת בית גם אחרי זמן רב, אין צורך בסעודה מושקעת.

כמו כן אין לתלות בזה את העיכובים בפרנסה, אלא להרבות בתפילה והשתדלות.

בברכה,

דני ארגמן