איזון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/11/18 15:07 יח בכסלו התשעט

שאלה

שלום הרב!

חייבת להגיד לכם שאתם עושים עבודת קודש!!

באמת תודה רבה על הכל..

טוב.. לפני שנה הייתי קומונרית והתפקיד דרש ממני גודל וכו, ובנוסף הוא דרש ממני להיות כללית מאד ולדאוג לכלל הסניף, והמצב גרם לי לא להתמקד בעבודת המידות שלי, ולעלות מבחינה רוחנית.. שנה שלמה הייתי מאוד טכנית, בלי בירור אישי והבנה מה קורה איתי...

בכל מקרה אני מחפשת רעיונות או דרכים להתמקדות בחלק האלוקי שלי, שגם אוכל להתקדם מבחינה רוחנית וגם להיות כלל ציבורית, כמובן כמה שאפשר...

בגדול אני צריכה איזון.

תודה רבה לכם.

תשובה

שלום

נראה שמה שאת צריכה זה התמקדות בשלושה דברים - שכל, רגש ומעשה.

שכל - להעמיק בלימוד בתחום האמונה והמוסר. אפשר לעשות את זה לבד, אבל הרבה יותר טוב בתוך איזושהי מסגרת של שיעורים שמתאימים לנפשך ושאת מרגישה שהם מרוממים אותך.

רגש - להשקיע בעבודת ה' שבלב - תפילות, תהלים וכיוצא בזה.

מעשה - להשקיע בתחום של המצוות, ובמיוחד בעיסוק בחסד.

בהצלחה רבה