אידיאל היהדות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/03/05 00:27 כא באדר א'

שאלה

הוא דוקא לא להיאחז בדברים מוחשיים אלא במופשטים. איך זה מסתדר עם מקומות קדושים וכדו'?

תשובה

שלום וברכה
מתוך העובדה שאנו כן מתחברים לנושאים מוחשיים, כמו קדושת המקום או מצוות מעשיות, נראה כי חייבים אפוא לשנות את נקודות ההנחה של שאלתך.
אידיאל היהדות הוא לבנות פירמידה שלמה, שרגליה מוצבות בקרקע וראשה מגיע השמיימה. לפיכך יש אידיאל קדושתי מופשט ועליון של משמעויות רוחניות גבוהות ומרוממות, ויש אידיאל קדושתי של ירידה לתוך המציאות, וקידוש המעשים והמקומות עצמם. על כן אנחנו גם רוחניים וגם מבקשים את הקדושה במציאות, וזו הדרך היהודית השורשית.

כל טוב