אחיזת פרוסת לחם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/17 05:20 יא בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

נאמר בקש""ע בסימן קסט-קע - ליתן לאחרים לאכול, והנהגות בעת הסעודה, סעיף ז: ""...ולא יאחז בידו פרוסת לחם גדולה יותר מהרגיל אצל הבריות. וינהג כן אפילו הוא לבדו בביתו"".

כמו כן גם נאמר בסימן קסז - דיני בציעת הפת, כה: ""ולא יבצע פרוסה קטנה מאד להמוציא, שנראה כצר-עין, וכן לא יבצע פרוסה גדולה מדי, שלא ייראה כרעבתן. אך בשבת יכול לבצוע פרוסה שתספיק לו לכל הסעודה"".

להלן שאלתי.

1. האם מדובר בעצם באותה הלכה, או שהכוונה לשני דברים שונים?

2. אם זו אותה הלכה, הרי שלגבי סעיף ז, האם אפשר לומר שבשבת אפשר לחרוג מהדרישה לאחוז פרוסת לחם בגודל סביר, וכן לאחוז חתיכה גדולה?

תודה,

תשובה

שלום
1. הלכה אחת מדברת על בציעה והשנייה על אחיזה, אבל זה אותו עניין.
2. כן