אזכרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/04/13 18:51 ו באייר התשעג

שאלה

שלום,

אבי נפטר בי"ז באייר לפני 16 שנה. השנה זה יוצא ביום שבת הבאה בתאריך הלועזי 27.4.13. השאלה שלי מתי עושים אזכרה בבית כנסת ומתי עולים לקבר?

תודה,

חדוה

תשובה

שלום!

במקרה של יום השנה שחל בשבת יש חילוקי מנהגים, בדרך כלל האשכנזים מאחרים ליום ראשון והספרדים מקדימים ליום שישי, ואפילו ליום חמישי (כך מנהג כמה קהילות בצפון אפריקה).

כל זה לעניין עליה לקבר.

רצוי להשתדל לעלות לתורה למפטיר או לכל הפחות לאחת העליות (ואין להתקוטט על כך) בשבת, וטוב שגם בשבת הקודמת, ולומר שם נוסח אזכרה.

אפשר להדליק ביום שישי לפני הדלקת נרות השבת נר זכרון שידלק בשבת, אם זה מנהגכם.

בשורות טובות וכל טוב!