אזכרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/02/22 17:30 יד באדר א'

שאלה

אימי נפטרה בא' ניסן ידוע לי שאזכרה עושים לפני כי ב א' ניסן לא עולים לבית העלמין

השאלה שלי אחי נפטר ב ט' באייר ועכשיו ימלאו 3 שנים לפטירתו

השאלה האם ניתן לעשות אזכרה לשניהם יחד? ובמידה וכן לפי איזה תאריך ? להקדים את של אחי או כיצד ניתן לעשות זאת

תודה

תשובה

שלום

לגבי עליה לקבר, אשכנזים עולים גם בראש חודש. ספרדים נוהגים לא לעלות בראש חודש, אלא להקדים.

לגבי אזכרה, בהנחה שאומרים שם דברי הספד, אז לא עושים זאת בניסן.

אפשר לאחד את האזכרות, ועדיף כמובן באייר.

ומכל מקום ביום השנה של אמך לעשות דברים לעילוי נשמתה, ובמיוחד אמירת דברי תורה (לא חייבים אירוע גדול, אבל כשהצאצאים לומדים לעילוי נשמתה יש בזה מעלה גדולה).

כל טוב ובשורות טובות