אזור מגורים וכוכבים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/13 08:36 כח בסיון התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

1. האם יש קשר בין מזל אצטרולוגי של אדם לבין היכולת שלו לקבל את הימצאות הבורא והיכנעות אליו?

2. בנוגע לבחירת אזור מגורים, מגורים באזור חילוני הם כתחושת שליחות לאדם הדתי אך הסכנות הטמונות בכך ייתכן כי גדולות מהתועלת שאולי תצמח מנוכחותך.

האם יש להעדיף מגורים באזור דתי כשיש ילדים קטנים שנאלצים לחוות ברמה היום יומית את הבדלי התרבות?

תודה ושבת שלום.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרמב"ם קובע באופן נחרץ שיש לאדם בחירה חופשית ושום עקרון אסטרולוגי לא יכול לבטל את הבחירה של האדם. לכן לא יתכן שיהיה למישהו מזל שימנע ממנו להאמין בד' ולירא ממנו.

מי שמרגיש רתיעה פנימית וחשש ממגורים באזור חילוני - זו ההוכחה שמגורים כאלה לא נכונים עבורו ועליו להתגורר באזור דתי.