אופניים ביום הכיפורים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 21/08/16 12:07 יז באב התשעו

שאלה

כבוד הרב דני ארגמן שלום וברכה!

ידוע לי מנהג ילדי ישראל שיוצאים לרחובות ביום הכיפורים הקדוש והנורא ורוכבים על אופניים או קורקינט (לא חשמליים בדרך כלל). אני מאוד אוהב לרכוב על קורקינט אבל מכיוון שאני כבר בר מצווה אני לא יודע האם מותר לי. מוטב שאציין כי אינני צם מסיבות רפואיות ואני הולך לתפילת ערבית של יום כיפור ולתפילת נעילה. מה אעשה באותו היום? האם זה מותר או אסור? ומה דינו של אחד שלא צם ביום כיפור מבחירה ללא כל סיבה שאסור לו?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

זה לא מנהג טוב,

זה בכלל לא מנהג,

יום כיפור הוא יום מיוחד בשנה של סליחה והתעלות,

לא יום של ניצול הכבישים הריקים,

משחקי סקייטבורד אפשר לעשות בזמנים אחרים ובמקומות אחרים,

גם מי שלא צם צריך להתיחס ליום הזה ברצינות,

אם קשה להתפלל צריך לחפש מעשים טובים לעשות, למשל לקרא תהילים או לימוד מוסר, או סיפורי צדיקים.

לעזור לאנשים ולקרובי משפחה בשמירה על הילדים,

כל אחד לפי ענינו,

ישר כח על התפילה בערבית ובנעילה,

ועל כל מאמץ שאתה עושה,

בברכה,

דני ארגמן