אוננות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/08/13 18:02 כב באלול התשעג

שאלה

שלום אני בן 11 יודע ש"וידע אונן כי לא לו יהיה הזרע, והיה אם בא אל אשת אחיו ושיחת ארצה, לבלתי נתון זרע לאחיו. וירע בעיני ה' אשר עשה, וימת גם אותו" ואני מאונן ואני יודע שזה לא טוב ולא נכון ואני שמי שאומר"אחטא ואשוב אחטא ואשוב יום הכיפורים אינו מכפר"אז מה זה אומר שלא יהיה לי זרע ואני יודע שאני לא אמור לדעת את כל הדברים האלה כי אני קטן ואני שומר תורה ומצוות אז מה לעשות אני רק בן 11

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשום מקום לא כתוב שמי שמאונן לא יהיה לו זרע, זה לא נכון. האוננות לא פוגעת בכלל בגוף של האדם.
אסור לאונן מפני שזה לא טוב לרוח הטהורה של יהודי.
אתה לא צריך לפחד ולא לדאוג.
אתה צריך להשתדל מאוד להתרחק ממעשים כאלה אבל בלי פחד ובלי בהלה.
חשוב למצוא מבוגר שאתה יכול לשתף אותו - אבא או אמא, אח גדול, מורה או יועץ. תחשוב על מישהו שיודע ויכול להבין את הקשיים שלך.
אתה יכול גם להגיב לתשובה הזאת שלי.
שנה טובה ומתוקה!