אוננות נשים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/20 16:26 יח בניסן התשפ

שאלה

היי, אני ממש מצטערת שאני שואלת פה, זה המקום היחיד שמצאתי שאני יכולה דבר על זה...

אני בת 16, דתיה, לומדת באולפנה.

ולצערי אוננתי פעם אחת עם עצמי...

כשגיליתי שיש דבר כזה, הסתקרנתי ורציתי לנסות

אני ממש נגעלת מעצמי. מרגישה נורא עם עצמי ודוחה. שעשיתי את זה למרות שאני יודעת שאסור בהלכה.

אני כבר אובדת עצות אני לא רוצה לעשות את זה יותר אבל אני לא מפסיקה לחשוב על זה ובעזרת ה' אני רוצה להתחתן ומפחיד אותי שזה יעשה בעיות מבחינת דם וכו'...

בקיצור אני ממש אבודה ואני לא רוצה לספר על זה לאף אחד ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי אשמח אם תוכל לעזור לי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש בין הראשונים דעות שאוסרות מעשה כזה. אבל אין לכך חומרה כמו אוננות אצל גברים.

הרי גברים שמאוננים יכולים לחזור בתשובה, וודאי גם לך יש דרך של תשובה.

את מספרת כאן, עד שאת מצטערת והחלטת לא לחזור לכך יותר. בכך השלמת את התשובה והתיקון (לפי הדעות שיש בכך בכלל איסור) את זוכה לסליחה ולכפרה מלאה.

אחרי החרטה והתשובה על המעשה שעשית, אין שום אפשרות לפגיעה, לא בגוף ולא בנפש, את יכולה להתחתן ולבנות בית קדוש וטהור בישראל.

שימי את הנושא מאחורייך, תמשיכי להתקדם בטהרת הגוף ובקדושת הנשמה שלך, בכל המדרגות אליהן את שואפת.