אוננות, מפחד שיקרה משוהו

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 01/07/19 18:53 כח בסיון התשעט

שאלה

שלום רב,

לפני כבערך חצי שנה או יותר קראתי שאסור לאונן מבכינה של להוציא זרע לבטלה..

מאז קצת פחדתי... והשתדלתי באמת באמת שניסיתי כמה שיותר.. ונשברתי מספר פעמים אחרי הפסקה של אולי חודשיים ברצף...

אני מתבייש להגיד את זה אבל היום נשברתי שוב.. אני מפחד שאני לא אתקבל למעלה ושלא יסלחו לי על זה.

הלב שלי רועד שאני חושב על זה ואני כל פעם מצטער על זה מחדש.. לא מבין מה עובר לי בראש.

מפחד שיקרה לי משהו בגלל החטא.

אני לא שומר שבת אבל עדין מאמין , אוכל אוכל כשר מפריד בין השעות בין בשר וחלב..

אשמח לתשובתך הרב אבנר בן יוסף.

תשובה

שלום וברכה,

עליך לזכור שגם כאשר אדם עושה חטא, אפי' חמור וקשה, ישנה תמיד אפשרות לתקן ולחזור בתשובה.

הפחד מהעונש הוא אינו הפתרון, אלא עליך לדעת שהמלחמה מול יצר הרע היא תמידית, בכל גיל ולכל אדם.

על כן,

א. לא להתייאש, ולהמשיך להלחם בו.

ב. ללמוד ספרי מוסר, ואמונה.

ג. ללמוד תורה.

ד. להתפלל להקב"ה שיעזור לך, להינצל ממנו.

ברכה והצלחה