אוכל שהוכן ע"י מי שאינו יהודי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/06/12 01:37 יז בסיון התשעב

שאלה

שלום לרב.

אני יודעת שיש איזשהי בעיה עם כשרות של אוכל שהוכן ע"י גוי.

יש לי ידיד שאינו יהודי (חצי יהודי) שלומד יהדות ומעוניין לעבור גיור, ושומר כשרות. אני מניחה שעדיין יש לי בעיה לאכול את מה שהוא מכין, אבל אני לא יודעת בדיוק מה מותר ומה אסור, ומאיפה זה נובע.

השאלות שלי הן:

1) מה מקור האיסור? ולמה אנחנו עושים את זה היום?

2) עם מה יש בעיה ועם מה אין בעיה?

3) האם גם במקרה זה, של אותו ידיד, יש בעיה? כאשר הוא מכיר את היהדות ושומר כשרות?

גם יש עניין נוסף - קשה לו עם העניין הזה, הוא ממש נפגע, מה שיוצר אצלו דחייה מהיהדות ובולם את התהליך שהוא מתחיל..

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב
באשר לקושי שלו, צריך לדעת שהלכות לא נעשות נגד אדם מסויים, הלכות הם כללים שנקבעים כדי להדריך עם בדרכו ההיסטורית הארוכה. אין לקחת את הדברים באופן אישי, כאילו הם חלילה מכוונים נגדו. אלא להבין שזו הדרך של עם ישראל לשרוד בתוך הגלות הקשה שנגזרה עליו. אילולא כללים כאלה היה עם ישראל נעלם מזמן בתוך הרוב הנכרי, כמו שקרה לכל העמים האחרים שיצאו לגלות בתקופה ההיא.

כשתלמדו את פרטי ההלכות תראו שיש הרבה אפשרויות להכין אוכל לשניכם:
http://chabad.org.il/Questions/Item.asp?ArticleID=717